Ще ме сготвят най-накрая - така мотивирал мерките срещу журналистката Силвия Великова

...
Ще ме сготвят най-накрая - така мотивирал мерките срещу журналистката Силвия Великова
Коментари Харесай

Кулинарна естетика и рецепти за свобода на изразяване

" Ще ме сготвят най-сетне "  - по този начин стимулирал мерките срещу журналистката Силвия Великова в неофициални " диалози за напън " генералният шеф на БНР Светослав Костов. 

Както " После " към този момент писа - формалните претекстове за тези ограничения се сменяха като нотариалните актове на Пацо ди Терасо. Сега някогашен сътрудник на Костов, който бе скорострелно пенсиониран, споделя за тези свои диалози с генералния шеф. Разказвачът е някогашният шеф на стратегия " Хоризонт " Ивайло Савов - той твърди, че е пенсиониран, откакто отказал да предприеме дейности, които разчел като цензура против Великова.

Великова продължава да си води, " главанаците " си блъскат това, което имат като глави, и търсят решение за излаз от буламача, който са си надробили. 

Засега липсва отговор на въпроса - от кого е пристигнал този напън върху шеф-главанака Светослав Костов, който съгласно разказите на Савов повтарял паникьосан: " Или Великова, или аз!... Има закани против фамилията ми... Накрая ще ме сготвят ". Няма и кой да даде подобен отговор: " Ами, вижте, омръзна ми Силвия Великова да приказва едностранчиви нелепости за правосъдната система и споделих на оня там да я разкара някак, тъй като ще го сготвя с чер пипер и индийско орехче! " Има такива хора - отиват в тв приемника и всяко изречение почват с " Вижте! "... Но не сме виждали такива, които си признават, че са оказвали нерегламентиран напън. 

Тоя, дето чака да го метнат в тенджерата, също няма да си каже. То по-добре напряко да си носи подправките и посудата. 

Досега не се бяхме сетили за готварския аспект на абсурда. 

Хубавото е, че Съвет за електронни медии не спи, а си извършва функционалностите с всички сили, освен когато членките му си скубят косите. Съюзът за електронни медии изпрати сигнал до прокуратурата да проверява дали в БНР е имало цензорен напън. Вече стана ясно, че един от " греховете " на Великова е, че по време на отпуск се присъединила в предаване да разяснява митинг против Гешев. Докато сменяха един през различен претекстовете за ограниченията против Великова, всред всички алогични пояснения имаше и такова: журналистката се обадила по време на отпуск и споделила за Гешев. 

И в случай че допуснем, че това въпреки всичко е действителен претекст за репресии против нея, дано си представим и по какъв начин един, дето вика " вижте! ", отива в радиото и споделя: " Вижте, тука май някой нещо ви е натискал, или по този начин ви се е сторило. Вярно ли е, че някой тука се страхувал да не го сготвя с повечко чесън и куркума? Аз си мисля, че не е правилно, вие по какъв начин мислите?... "

В другата социална медия - Българска национална телевизия, наскоро имаше известно напрежение около кулинарното предаване на Ути Бъчваров. Кошлуков му понижил бюджета, Ути се обидил, имаше клюки, че си подвига тенджерите и капаците и потегля немил-недраг да си търси друго прехранване. 

А какво хубаво кулинално шоу може да се завихри: " Как да сготвим калинка ". Или - " Влез в менюто! "

Концепцията за предаването е елементарна. 

Ути готви генерални шефове в издънка и ги сервира на безкомпромисни прокурори. 

Те пробват и споделят: " Вижте! Този шеф е гозба с грозде - взрив, чинията на земята! - Сготви го отново на имам баялдъ. Да хапвам, да се ненаям, че да баялдисам, да повърна и отново да хапвам! "

Да влязат помощник-готвачите!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР